Medialoft bouwt de ontbrekende puzzelstukken in je digitale workflow. Zo ook in deze case.

Immo-Zone koos voor Rentio ter ondersteuning van het verhuurproces. Voor het inplannen van bezoeken werd gekozen voor het integreren van de bezoekplanner van Skarabee. De uitdaging was om kandidaten doorheen beide systemen te laten navigeren zonder manuele administratieve handelingen en zo de digitale flow te completeren.

In Rentio kan je een kandidaat de status 'uitnodigen voor bezoek' geven waarna ofwel de kandidaat, ofwel de makelaar via een manuele handeling een afspraak kan maken (via telefoon, mail, ...). Het spreekt voor zich dat dit tijd vergt en een administratief proces is dat kan geautomatiseerd worden (communiceren, een passend moment overeenkomen, opvolgen). Aangezien de website beschikt over de bezoekplanner van Skarabee hadden we de kandidaat graag automatisch uitgenodigd om via de website z'n gewenste bezoekmoment in te geven en zo in de verdere flow te belanden.

We mochten eerder koppelen op de API van Rentio voor het publiceren van het huuraanbod wat ons extra flexibiliteit gaf om ook hiervoor een oplossing te bedenken. We stelden een webhook op langs welk Rentio ons op de hoogte stelt van nieuwe kandidaten. Van deze kandidaten polst het systeem regelmatig naar de status. Wanneer in de juiste status stuurt het systeem automatisch een gepersonaliseerde mail uit naar de kandidaat met een link naar de bezoekplanner. De opvolging van het bezoek verloopt verder in Skarabee.

Alweer een stap dichter bij het completeren van een digitale workflow.

  • Gekoppelde software: Skarabee, Rentio, Sendgrid
  • Topics: Automatisatie, Digitalisatie

Klaar om te starten aan jouw verhaal?

Neem contact op en we vliegen erin!

Medialoft
Frederick Giƫt
BE0895.662.663